Çocukluk ve ergenlik döneminde en sık karşılaşılan enfeksiyonların başında bademcik iltihapları gelmektedir. Üst üste iki yıl, senede 4 – 5 kere iltihaplanma olursa bademcikleri almak gerekebilir. Bademcik alınması asla basit bir ameliyat değildir. Şiddetli kanama hayatı tehdit edebilir. Özellikle erişkinlerde ağrı şiddetlidir, iyileşme ise geç olur. Ameliyat mutlaka yeterli teknik alt yapısı ve yoğun bakımı olan merkezlerde yapılmalıdır.
Klasik yöntem bademcik ameliyatında, disektör ile bademcik çevre dokulardan ayrılır. Dokunun ayrılması düzensiz yara yüzeyi oluşturabilir, iyileşme zamanla kendiliğinden olmaktadır. Bu dönemde şiddetli ağrılar olur. Ameliyatta kanayan kısımda damarlar özel dikiş materyalleri ile gemici düğümü şeklinde bağlanır veya koter ile yakılır. Koter ile müdahale geç dönem kanamalara ve iyileşme süresince ağrıya sebep olur. Ayrıca iyileşme olumsuz etkilenir ve gecikir.
Modern tıbbın gelişmesiyle birlikte cerrahisi kolaylaşan KBB ameliyatlarının başında bademcik operasyonu gelmektedir. Ailelerin korkulu rüyası haline gelen tonsillektomi, yani bademcik cerrahisi için geliştirilen thermal welding cihazı sayesinde bademcikler ağrısız ve kanamasız biçimde alınabilir. Bu teknikle, dokuların ayrışması ve yara yüzeylerinin ısı ile kaynaması eş zamanlı olmaktadır. Ağrı çok az olmaktadır, kanama riski oldukça düşüktür. Yapılan çalışmalar klasik cerrahide yaklaşık dört hafta süren biyolojik yara iyileşmesinin, Thermal Welding yönteminde bir hafta olduğunu göstermiştir, böylece boğaz ağrısı ve yutma güçlüğü gibi şikayetler daha az olmaktadır.
Thermal Welding yönteminde elektrik akımı yerine ısı enerjisi kullanılmaktadır. Isı akışı sadece, dokuyu tutan cihazın uçlarındadır. Bu nedenle çevre dokuda oluşabilecek ısı hasarı çok az olmaktadır. Koter (elektrik akımı) kullanımı sonrası iyileşme döneminde hissedilen ağrılar, thermal welding ile oldukça az olur. Bu tekniğin en önemli avantajı, kanamasız bir ortam sağlanması ve ameliyatın tek bir aletle yapılmasıdır. Böylece ameliyat süresi de kısalır. Hastanede aynı gün taburcu edilen hasta günlük sosyal aktivitelerine daha çabuk döner.